Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής - 16 Οκτωβρίου 2021. Tα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς προσφέρουν στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων Κεφαλονιάς 250 κιλά ψάρι

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο στις 16 Οκτωβρίου, από το 1979, προς τιμή της ημερομηνίας ίδρυσης του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών το 1945. 

Sea Bass Food

Στόχος της ημέρας είναι η κατανόηση ότι οι τροφές που επιλέγουμε, ο τρόπος που τις καταναλώνουμε και ο τρόπος που παράγονται επηρεάζει την υγεία μας καθώς και αυτή του πλανήτη ενώ επίσης και η συνειδητοποίηση ότι δεν έχουν όλοι πρόσβαση στην υγιεινή διατροφή.

Μια ποιοτική και ισορροπημένη διατροφή έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει σημαντικά την υγεία και ανάπτυξη των ανθρώπων. Τα ψάρια, ως πλούσια πηγή πολυακόρεστων ωμέγα 3 λιπαρών οξέων (EPA, DHA), έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας της καρδιάς, αρτηριακής πίεσης και των φυσιολογικών επιπέδων τριγλυκεριδίων και LDL χοληστερόλης στο αίμα. 

Το μέλλον της διατροφής είναι στα χέρια μας, ως καταναλωτές και ως παραγωγοί και με αίσθημα ευθύνης στα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς ακολουθούμε πιστά όλα τα πρότυπα βιώσιμης παραγωγής. Οι προσπάθειές μας επικεντρώνονται στο να έχουμε την ελάχιστη δυνατή επίδραση στο περιβάλλον παράγοντας ποιοτικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας.

Ας γιορτάσουμε όλοι μαζί την Παγκόσμια Ημέρας Διατροφής, κάνοντας τις σωστές επιλογές στη διατροφή μας αλλά και πάντα δίπλα σε αυτούς που μας χρειάζονται.