Η ιστορία μας

Πάθος & Καινοτομία
Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς / Ιστορία

Τα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς 

Το 1981 ο Μαρίνος Γερουλάνος, Κεφαλονίτης 4ης γενιάς, ίδρυσε στην Κεφαλονιά την πρώτη ελληνική εταιρία ιχθυοκαλλιέργειας για την παραγωγή ευρωπαϊκού λαβρακιού (Dicentrarchus labrax) και τσιπούρας (Sparus aurata).

Στόχος του ήταν να βρει έναν τρόπο να διαφυλάξει τον παραδοσιακό τρόπο ζωής των ψαράδων του νησιού μέσα από μια καινοτόμο και βιώσιμη επαγγελματική ενασχόληση, την ιχθυοκαλλιέργεια. 

Σχεδόν τέσσερεις δεκαετίες μετά, στα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς παραμένουμε αφοσιωμένοι στην ποιοτική υπεροχή των προϊόντων και υπηρεσιών μας στις απαιτητικές αγορές ψαριών και θαλασσινών. Καθημερινά η ενέργειά μας διοχετεύεται στην παραγωγή και παγκόσμια διανομή εξαιρετικά φρέσκων και ποιοτικών προϊόντων λαβρακιού και τσιπούρας. 

Στα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς έχουμε πάθος για την παραγωγή μοναδικών προϊόντων διατροφής, με τη χρήση παραδοσιακών μεθόδων.

Στόχος μας είναι να διαφυλάξουμε την κληρονομιά, την αγνότητα και τη μοναδική γεύση της Μεσογείου.

Kefalonia Fisheries | History - 00's

 

 

Παράδοση & Καινοτομία

Το να ηγείσαι, κάποιες φορές σημαίνει να είσαι ο καλύτερος σε ό,τι κάνουν όλοι. Υπάρχουν όμως και φορές που σημαίνει να πηγαίνεις αντίθετα στο ρεύμα.

Στα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς πιστεύουμε  στην αξία του να κάνεις το σωστό, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο:

  • Είμαστε απόλυτα αφοσιωμένοι στη διαφύλαξη του τρόπου ζωής των ελληνικών νησιών. Αγρότες και ψαράδες επί γενιές, μεγαλώνουμε τα ψάρια μας με την εμπειρία των δύο αυτών παραδόσεων. Τα ψάρια μας μεγαλώνουν φυσικά, αργά, και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και την ευζωία τους.

  • Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε χρησιμοποιούμε την πιο σύγχρονη τεχνολογία για να επιβλέπουμε το περιβάλλον και την υγεία των ψαριών. Είναι πεποίθησή μας ότι καθένας πρέπει να είναι σε θέση να γνωρίζει από πού έρχεται η τροφή του και πώς έχει παραχθεί.

  • Η εκτροφή των ψαριών μας είναι έργο ζωής, έργο αγάπης. Τα ψάρια μας μεγαλώνουν αργά, όπως το ορίζει η ίδια η φύση. Δε χρησιμοποιούμε πρόσθετα ή οποιοδήποτε τεχνητό μέσο για να επισπεύσουμε την ανάπτυξή τους. Οι τροφές τους είναι ειδικά σχεδιασμένες ώστε να αντιστοιχούν επακριβώς στη διατροφή που θα είχαν και ελεύθερα.

  • Προετοιμάζουμε και παραδίδουμε υπεύθυνα τα ψάρια μας στον καταναλωτή με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Τα ψάρια μας συσκευάζονται και μεταφέρονται υπό απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες με τη βοήθεια ενός υπερσύγχρονου συστήματος ελέγχου ποιότητας & ασφάλειας.

  • Η εκπλήρωση των υποσχέσεών μας είναι δέσμευση για εμάς. Το όνομα που έχουμε χτίσει στην παγκόσμια αγορά οφείλεται στην εξαιρετική ποιότητα και φρεσκάδα των ψαριών μας, αποτέλεσμα της φροντίδας που βάζουμε στις σχέσεις μας: με τους πελάτες μας πρώτα και κύρια, καθώς επίσης και με τους προμηθευτές μας, τους υπαλλήλους μας και την κοινωνία μας.

Kefalonia Fisheries 00's